lördag 29 september 2007

Studiofoto


I torsdags var jag och fyra kompisar från fotoklubben till Falun för att lära oss mera om studiofoto och här är ett av resultaten. Vi var alla fem ifrån Rättvik och vi fick lära oss en hel del om ljussättning och liknande.
Det är ju så att fota i studio är lite mer komplicerat än vanlig fotografering (om man vill få det bra vill säga). Anledningen till att vi åker till Falun är att Medborgarskolan har en tredagars kurs där med ledare från Falu fotoklubb.
Det första tillfället bjöd på de grundläggande uppsättningar med ljus och vi använde oss enbart av en blixt denna gången. Enda extra hjälpmedel var lite olika reflexskärmar.
Hur som helst så är det kanonkul att få prova på något nytt och framför allt att man denna gången börjar med att lära sig från grunden direkt och inte först göra en massa misstag och sedan tröttna och ge upp allt. De har hänt :-)
Så just nu ser jag bara fram emot nästa torsdag.
Kan också tillägga att modellen på bilden egentligen är fotograf hon med men hon gör ju sig bra även som modell också, vi fick nämligen sitta modell åt varandra på kursen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stiligt!

Om du har vägarna förbi till Stockholm 13-14 oktober så kommer vi hålla i en workshop i blixtfotografering med småblixtar. På workshopen så har vi en riktig modell stylad av en riktig makeupartist. Så alla fotografer kan koncentrera sig på fotandet. Vi mixar blixt med dagsljus i alla dess former.

bästa hälsningar

Robert Hammar

Göran sa...

Tack Roger det låter jättekul men tyvärr så är jag ansvarig för en modellfototräff här i Rättvik för medlemmar på modellbilder.se just den 13 okt.

Men det kanske kommer flera gånger