torsdag 29 april 2010

Datorkrångel

Ja dessa datorer. Skulle bara göra en snabbinsats idag för att koppla in en router hos en vän. Men som om man inte hade lärt sig det vid detta laget att snabbreparationer ska man inte hoppas på när det gäller datorer.
Efter första supportsamtalet till Telia fick vi reda på att vi skulle nollställa modemet och vänta 10-12 minuter så skulle det fungera så bra igen. Vi gjorde detta och väntade. Nä, inte hände det något.
Nytt samtal och massa testande hit och dit men inget som hjälpte. Vi fick förslag på att prova om det fungerade på en annan dator. Så vi tackade åter för den lilla hjälp vi fick och provade en annan dator. Men nej, inte heller på en annan dator fungerade det.
Så vi gjorde ett tredje försök hos supporten och denna gången så han direkt felet (hoppas vi i alla fall). Modemet hade fått en så kallade MAC-låsning. Ja, jag tänkte säga till honom att hade de haft Mac så skulle det inte ha låst sig men nu var det ju inte en sån Mac som låst sig utan modemet hade låst sig på en Mac adress.
Enligt honom skulle vi dra ur nätverkskabeln och låta den vara ur i minst en timme sen skulle det fungera.
Så nu är det bara att hoppas att det fungerar i morgon när jag ska dit igen för att försöka få igång routern. Hur som helst så gäller det att veta vem man besöker för i morgon får jag även en välbehövlig massage vid besöket och sådana kunder vill man inte missa att besöka :-)

Nu är det bara att hoppas på att ingen misstolkar detta också men det är det säkert men då får det väl vara så då.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
trist att ni inte får det att fungera. Det är svårt att göra en djupare felsökning enbart på den information som du lämnar här, men om du skulle behöva ytterligare support kan du fylla i bifogat formulär, så kontaktar vi dig.
M v h
Cajsa Wiselquist
Telia Kundservice

Anonym sa...

http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515

Göran sa...

Kan påpeka att jag fått reda på att internet fungerar nu. Hoppas nu bara att det fungerar att installera routern också.