måndag 12 juli 2010

Tomrum

Ja egentligen skulle väl inte ens denna låten behöva någon förklaring då den ändå säger allt. Men det är ju för mig det. Men jag kan bara säga att ibland kan man känna som att det kan finnas likheter mellan människor och en hjärtlungmaskin.
Jaha? Jo man kan se det som så att en hjärtlungmaskin står ju bara och ger liv/energi till en mottagare men vem står på andra sidan och tar emot eller suger ur? Maskinen upprätthåller liv men så fort den stängs av så är det slut. Ofta så måste det till något mera för att det ska gå att koppla ur maskinen och mottagaren ska klara sig på egen hand.
Och det är det jag menar med att man själv kan känna sig som en maskin ibland. Man ger lagomt med energi för att upprätthålla balans men det blir aldrig någon riktig effekt för man vill ju kunna ge så det blir lite över.
Och där är likheten. En maskin ger bara energi så det blir balans men sedan måste det till något mer på andra sida för att man ska kunna stänga av den. Om det inte finns något så kan maskinen stå på hur länge som helst utan att det blir någon skillnad.
Kanske kan man även se en skillnad. En maskin bara går och går medan en människa inte kan ge hur länge som helst.
Men jag lovar har man bara rätt motivation så klarar man sig otroligt länge ändå.

Inga kommentarer: